Een tuinterras om uren in te vertoeven

Je tuinterras is je favoriete plek tijdens de zomermaanden. Maar ook in het voor- en najaar is het er aangenaam vertoeven. Tenminste als je goed hebt nagedacht over de ligging van je tuinterras. En ook de juiste materiaalkeuze is belangrijk om een absolute meerwaarde te creëren.

 

Op zoek naar een tuinaannemer om je tuinterras aan te leggen?

 

 

Vertrouw op de expertise van Hovum

Stap voor stap naar het perfecte tuinterras

Bij tuin en terras aanleg komt heel wat kijken. Het is immers veel meer dan alleen wat klinkers of tegels plaatsen. De afwatering moet op punt staan en de fundering dient geschikt te zijn voor de realisatie van een duurzaam project. Zo ben je er zeker van dat je tuinterras jarenlang meegaat. Daarnaast wil je natuurlijk ook een gezellig tuinterras om uren in te verblijven, opgebouwd uit het materiaal dat 100 % aansluit bij je wensen.

 

 

 

Keramisch tuinterras of houten tuinterras

That’s the question. En eerlijk is eerlijk: er valt voor beide opties wat te zeggen. Een keramisch tuinterras gaat uiterst lang mee en blijft er, als het goed geplaatst is, zelfs na jaren degelijk uitzien. Zonder kleurverlies. Hetzelfde geldt trouwens voor een tuin terras in beton of kleiklinkers.

 

Een houten tuinterras daarentegen verliest zijn kleur. Het verweert en je krijgt er een mooie, grijze kleur voor in de plaats. Wil je toch liever de oorspronkelijke houtkleur behouden? Ook dat kan, als je je houten tuinterras inoliet. Wat je ook verkiest, hout heeft sowieso een natuurlijkere uitstraling dan een tuinterras in klinkers of keramische tegels. En het voelt warmer aan. Anderzijds kan een houten tuinterras in de winter glad zijn. Allebei voor- en nadelen dus en ideaal in zowel een landelijke als een strak moderne omgeving. Aan jou de keuze.

Stap voor stap naar het perfecte tuinterras, samen met Hovum.

De ultieme ligging voor je tuinterras

Een plek om in het voorjaar van die fijne ochtendzon te genieten. Of om de laatste zonnestralen van de dag mee te pikken. Zalig! Maar dan moet je tuinterras natuurlijk wel op de juiste plaats in je tuin liggen. Want hoe jammer zou het zijn als op die zonnige dag in april de woning van je buren in de weg staat? Het perfecte tuinterras creëren begint dus bij het juiste ontwerp. Bij Hovum beschikken we over de expertise om jouw tuin excellent in te delen en zo voor onder andere je tuinterras de juiste plek te vinden. Deels boven je vijver bijvoorbeeld. Gezelligheid troef, op zo’n vlonderterras.

 

Hovum creëert het tuinterras van je dromen.

 

 

Contacteer ons

Realisaties

Droom helemaal weg bij onze prachtige realisaties. Ons topteam van experten verzorgt elk tuinproject van A tot Z, met heel veel passie en liefde voor het vak!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
 
 
Partners