Een gazon voor elk doel

Zeg niet zomaar gras tegen elk gazon. Afhankelijk van de bodemkwaliteit zijn er heel wat mogelijkheden om jouw gazon af te stemmen op je eigen voorkeuren en wensen. In deze inspiratietip vertellen we je er alles over.

Vele types gazon

Er zijn heel wat soorten gras en bijgevolg ook een ruime waaier aan mogelijkheden voor de creatie van een aantrekkelijk gazon achter en rond je woning. Ben je een fan van een sterk groen gazon dat bij voorkeur ook nog bestand is tegen het jonge geweld van je kinderen? Dan is een sportgazon zeker aan te raden. Het laat je toe om het gras op gezette tijden te maaien en je bent de eigenaar van een sterk grastapijt dat tegen een stootje kan.

 

Sommige mensen hebben het dan weer minder begrepen op een eenvormig grastapijt, maar kiezen eerder voor een diverser grasland met klavers.

Ga voor het ideale gazon.
Die klavers zijn de perfecte voedingsbodem voor bijen en vlinders. En je werkt op een laagdrempelige manier aan de biodiversiteit van je omgeving. Een dubbele winsituatie dus!
Denk goed na over je ideale gazon.

Een mooi gazon begint bij een evenwichtige bodem

Ben je van plan om een nieuw gazon aan te leggen? Dan is het altijd verstandig om een tuinspecialist in te schakelen. Die gaat na hoe het zit met de bodemkwaliteit van je tuin en raadt je onder meer op basis daarvan een gazontype aan. Uiteraard houdt hij ook rekening met je eigen wensen. Verder is ook de oriëntatie van je tuin een belangrijke factor. Valt er veel of net weinig schaduw in de tuin? Dan is ook dat een reden om correct advies in te winnen. Zo vermijd je een teleurstelling wanneer zou blijken dat je gazon al te snel vervelende mosbegroeiing bevat.

Ga voor het perfecte gazon

Het ideale gazon selecteren vraagt om een goede voorbereiding. Denk eerst goed na over wat je al of niet wilt. En raadpleeg zeker ook een ervaren tuinspecialist. Die geeft je correct advies en helpt je misschien zelfs om nieuwe inzichten op te doen. Vanuit zijn ervaring reikt hij je inzichten aan die je misschien wel doen kiezen voor een ander gazontype dan je eerst in gedachten had.

 

Wat je ook doet, onthoud dat het gras niet altijd groener hoeft te zijn aan de overkant.

Realisaties

Droom helemaal weg bij onze prachtige realisaties. Ons topteam van experten verzorgt elk tuinproject van A tot Z, met heel veel passie en liefde voor het vak!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
 
Tips &
inspiratie
 
Partners