• Bouwen jullie ook poolhouses, tuinkamers, carports,…?

    Wij ontwerpen poolhouses en wij kunnen deze ook voor u realiseren, door ons gerealiseerd of in samenwerking met een aannemer waar we nog mee samenwerken. Carports en tuinkamers behoren zeker tot de mogelijkheid van Hovum.

  • Geven jullie garantie op werken of planten bij aanleg en hoe lang?

    Er is steeds 10 jaar garantie op alle constructies en bouw werkzaamheden, elektrische toestellen slechts 2 jaar, bv pompen. Ook is er garantie op planten en gazon van 1 jaar.

  • Hebben jullie veel personeel?

    Momenteel zijn er 5 arbeiders in dienst, 1 bediende en 1 zaakvoerder.

  • Hebben we een vergunning nodig voor een zwembad of zwemvijver?

    Dat ligt aan de reeds bestaande gebouwen en beschikbare oppervlakte van de bouwkavel. Je mag een beperkt aantal vierkante meters aan bijgebouwen of vijver hebben. Dit is verschillend van gemeente tot gemeente. In de meeste gevallen is dit niet nodig, afhankelijk van de grootte van de vijver.

  • Hoe gaan jullie te werk bij een aanleg?

    Bij de start van de aanleg wordt er eerst een bodemstaal genomen. Op basis hiervan kunnen wij de voeding voor de bodem bepalen. Dan wordt er gestart met opmeten en uitpalen van de te bouwen constructies, opmeten van hoogte verschillen, straten van grondwerken, bouwen van constucties, optimaliseren van de bodem, plaatsen van leidingen en kabels, plaatsen van verhardingen, afwerken met beplantingen, groen en gazon.

  • Hoe kunnen we best de gazon onderhouden?

    Ook dit is weer afhankelijk van de bodemgesteldheid, ondergrond, soort gazon. Nooit te kort maaien en zeker niet bij droge periodes. Maai dan liefst om de 10 dagen tot op een hoogte van 4 cm. Laat de laaste maaibeurt voor het gazon wat langer, dan heeft mos minder kans om te groeien. Pas in de winter als het gevroren heeft op voor vorstschade. Beloop je gazon best niet als het goed heeft gevroren.

  • Hoe vaak snoeien?

    De meeste hagen vragen een snoei van 2 x per jaar, maar ook dit is weer sterk afhankelijk van de soort plant, ouderdom, grootte, standplaats, ...

  • Hoe werkt een biologische filter?

    We kunnen een down flow en een upflow filter aanbieden. Dit kan een lostaand model zijn los van de vijver of een aangebouwd gedeelte dat aan de zwemvijver aansluit. In de meeste gevallen is een biologische filter gevuld met lavakorrels en deze zorgen ervoor dat het water wordt gefilterd als het door de lavakorrels wordt geleid. Het vuil blijft achter in de filter en meststoffen worden opgenomen door de aanwezige planten in de filter. Daarom is een goed evenwicht tussen vijver en filter van groot belang. Hou ook rekening met de windrichting en vergeet zeker niet de stand van de zon ten opzichte van de vijver.

  • Hoe werkt een jaarlijks onderhoudscontract?

    We bepalen op basis van uw tuin wat er moet gebeuren en komen dan ook op de juiste tijdstippen uw tuin verzorgen, zodat u steeds van uw verzorgde tuin kan genieten.

  • Kunnen er ook vissen in een zwemvijver?

    Tuurlijk kunnen er vissen in een zwemvijver, meerdere soorten zelfs, maar beperkt zodat we de vijver niet te veel gaan belasten met uitwerpselen en voeding van de vissen.

  • Kunnen jullie een grasrobot plaatsen? Welke raden jullie aan?

    Wij werken samen met een gespecialiseerde firma die niets anders doet dan grasrobots plaatsen.

  • Kunnen jullie een tuinplan ontwerpen?

    Na een eerste kenningsmakingsgesprek kennen wij jullie wensen en kunnen wij starten met een eerste voorontwerp. Na een nieuwe samenkomst wordt al dan niet het voorontwerp aangepast. Dit doen we tot het voorontwerp naar wens van de klant is. Daarna gaan we aan de slag met het beplantingsplan, technisch plan en de plantenlijst.

  • Kunnen wij nog aanpassingen doen in het plan of tijdens de werken?

    Wij weten het liefst vooraleer we beginnen waar we aan toe zijn, maar een kleine aanpassing moet in samenspraak altijd kunnen.

  • Maken jullie ook groendaken?

    Wij leggen ook groendaken aan en zorgen voor de juiste substraten en waterhuishouding op het dak.

  • Reinigen jullie ook zwemvijvers en zwembaden of kunnen we dit perfect zelf doen?

    Wij kunnen perfect de reiniging van de zwemvijver uitvoeren want wij beschikken over een vijverstofzuiger van goede kwaliteit.

  • Waar kunnen we best een poolhouse bouwen?

    Dat zal afhankelijk zijn van wat de gemeente hierin beslist en er dus al dan niet een vergunning nodig is voor de aanbouw van een poolhouse. Wij kunnen hier wel in meedenken en zeker een gepaste oplossing aanbieden.

  • Wanneer best snoeien?

    Snoeien is afhankelijk van de soort plant en van de seizoenen.

  • Wanneer en hoe kunnen we best bemesten of behandelen?

    Bemesten is afhankelijk van de toestand van de bodem, maar ook van de seizoenen, weersomstandigdheden en temperatuur.

  • Wanneer kunnen we zwemmen?

    Zwemmen in de zwemvijver kunnen we pas best doen wanneer het natuurlijk evenwicht is bereikt en de waardes van het water in orde zijn. Meestal gaan hier enkele maanden over, best ook niet te veel zonneolie gebruiken op het lichaam. Dit is nefast voor het vijverleven.

  • Wanneer moeten bepaalde boomsoorten (fruit of noot) gesnoeid worden?

    Ook dit is weer afhankelijk van de soort. Sommigen vragen snoei in de zomer, sommigen in het voorjaar, anderen dan weer in de winter of het najaar.

Geen antwoord op je vraag gevonden? contacteer ons
Realisaties

Droom helemaal weg bij onze prachtige realisaties. Ons topteam van experten verzorgt elk tuinproject van A tot Z, met heel veel passie en liefde voor het vak!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
 
Tips &
inspiratie
 
Partners