Voorbereidingen voor een toptuin

Een mooie tuin komt er niet vanzelf, maar is het resultaat van een totaalaanpak waarbij alle facetten evenveel aandacht krijgen. Welke voorbereidingen je best treft om van jouw tuin een topplek te maken, ontdek je in deze inspiratietip.

Voorbereidingen voor een toptuin: begin bij de bodem

Begin de voorbereidingen van je tuin bij de bodemkwaliteit. Een bodemanalyse is altijd noodzakelijk om te weten bij welke behandeling de grond het meest gebaat is. In die analyse komen alle aspecten van de bodem aan bod. Zo weet de tuinaanlegger meteen welke planten- en struikensoorten het best matchen met de structuur en kwaliteit van de bodem.

 

 

Voorbereidingen voor een toptuin: behandeling van de grond

Weet je hoe de bodem erbij ligt en welke bodembehandeling de meest aangewezen way to go is? Dan kunnen de voorbereidingen om jouw lap grond om te toveren in een toptuin pas goed beginnen. Zorg er altijd voor dat je de bodem niet stukmaakt. Dat kan wel eens gebeuren wanneer je met onaangepaste en te zware machines over de grond rijdt en zo de structuur beschadigt. Een negatief gevolg van zo’n onaangepaste werkwijze kan zijn dat de bodem te vast wordt gereden. Een te vaste bodem laat onvoldoende regenwater door en maakt het moeilijker voor planten en bomen om zich degelijk te wortelen. Bijgevolg wordt het ook complexer om van je tuin een groene oase te maken die voldoende vruchtbaarheid heeft om het groen op langere termijn te laten floreren.

Zo begin je aan de voorbereidingen voor jouw toptuin.

VOORBEREIDINGEN VOOR EEN TOPTUIN: GA BEREDENEERD TE WERK

Wil je echt zeker zijn dat je van bij de start verstandig omgaat met de voorbereidingen voor je tuinaanleg? Schakel dan zeker een ervaren tuinspecialist in. Die bekijkt samen met jou hoe de grond er nu bij ligt, wat jouw wensen en verwachtingen zijn en welke mogelijkheden je tuinoppervlakte biedt. Daarna maakt hij werk van een totaalconcept dat al die factoren verzoent. Zo ben je zeker van een aanpak die werkt.

 

Droom je nu al van de zomerse dagen in je eigen droomtuin? Maak dan zeker werk van complete voorbereidingen waarvoor je de juiste vaklui inschakelt. Want dat is nog altijd de beste garantie op succes!

Realisaties

Droom helemaal weg bij onze prachtige realisaties. Ons topteam van experten verzorgt elk tuinproject van A tot Z, met heel veel passie en liefde voor het vak!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
 
 
Partners